27.6.2010

Mistä löytää todellista Flamencoa Espanjassa

Ehkä yksikään taiteen muoto ei ole vahvemmin yhteydessä Espanjaan kuin flamenco. Voimakkaasti viettelevä, rytmikäs musiikki ja flamenco-musiikki, rinnalle voimakkaan kiihkeästi liikehtivä flamenco tanssija, turisteja ja syntyperäisiä espanjalaisia. Flamencon alkuperä on mysteeri, sen monimutkaisuus ja vivahteet on laajalti ymmärretty väärin. Flamenco saa kuitenkin edelleen ympäri maailmaa uusia faneja ja sitä harrastetaan useissa paikoissa synnyinmaassaan. 


On luonnollista, että kun matkailijat käyvät Espanjassa, monet heistä ovat innokkaita kokemaan ja näkemään miltä flamenco näyttää. Tässä piilee ongelma, Flamenco taide on huonontunut siinä määrin, että suurin osa siitä, mitä on "esillä" Espanjassa - jopa flamencon kotimaassa Anadaluciassa - on kaukana alkuperäisestä. Myös vääristynyt, turisteille tarjolla oleva flamenco on rakennettu matkailijoita viihdyttäväksi. Jos et ole koskaan nähnyt flamencoa livenä ennen, ja hauskanpito on tärkeämpää kuin kulttuurinen valaistuminen, älä välitä aitoudesta. 


Kukaan ei takaa, löydätkö aidon flamencon Espanjassa. Ensinnäkin sinun pitäisi välttää paikkoja, joihin muut turistit ovat menossa. Voit kysyä paikallisilta neuvoa, kuten hotellin henkilökunnalta, missä voit kokea aitoa Flamencoa. Seuraavat Flamenco paikat ovat aidommillan ja kannattaa laittaa muistiin vierailullaan Espanjassa. Vaikka ne eroavat suuresti toisistaan ilmapiiri, hinta ja laatu, ruoka, antaa sinulle aidon kokemuksen Espanjalaisesta Flamencosta. 
 
 


* Madrid - Cafe de Chinitas, lähellä Plaza Santo Domingo. Voit syödä illallista, kun katselet esitystä tai valita vain juomisen.  
*
 El Corral de La Moreria, Las Brisas alueella. Yli 50 vuotta vanha paikka, joka on ansainnut maailmanlaajuisen maineen tarjotessaan parasta flamencoa Espanjassa. 
 
 
* Torres Bermejan, Calle Mesoneros Romanos, Gran Via. Usein vähemmän tungosta kuin kahdessa edellä. Tämä tablao tarjoaa laadukkaita flamenco esityksiä. 
 
 
* Barcelona - Tablao Flamenco Cordobes'ssa kaupungin keskustassa lähellä eteläosassa, Las Ramblas. Tämä klubi on ollut voimissaan vuodesta 1970 keräämään kansainvälistä arvostusta sen flamenco esityksistä. Esitykset pidetään yläkerrassa. 
 
 
* Tarantos, Plaza Reial 17. Yksi vanhimmista tabloksista Barcelonan Tarantoksella esittää vain parhaita flamenco taiteilijoita. Muista tarkistaa esitysten aikataulu, sillä flamencon lisäksi Tarantoksen ohjelma on omistettu jazzille tai muulle musiikille. 
 
 
* Sevillan Casa de la Memoria, Barrio de Santa Cruz alueella. Ei ruokaa eikä juomaa, vaan tämä klubi tarjoaa flamencon sen puhtaimmassa muodossaan. Tanssi, jossa on kaunis andalusialainen tyyli patio 1800-luvun palatsissa. Liput maksaa noin 12 euroa ja kaksi yön esitystä myydään loppuun nopeasti. Viisainta on mennä klubille päivällä ja ostaa lippu ennakkoon. 
 
 
* La Carboneria, kapealla kadulla sijaitseva Calle Maksut. Ovessa ei ole merkkejä (sinun täytyy ehdottomasti kysyä neuvoa löytääksesi perille). Tämä on baari-tyyppinen paikka tarjoaa flamencoa ja sinne ei ole sisäänpääsymaksua, ruokaa ja juomaa on saatavilla kohtuulliseen hintaan. 
 
 
*  Casa Anselma, Triana alueella Sevillassa. Kun tulet Casa Anselmaan flamenco on usein ennalta valmistelematon ja alkaa sponttaanisti.  Anselmaan ei ole sisäänpääsymaksua, Anselma ja esiintyjät saavat tulonsa tarjolla olevien juomien myynnistä. 
 
 
*  Marbella - Pub Flamenco Albero y Arte, Calle Vicente Ibanez. Vaikka useimmat ihmiset ajattelevat, että flamenco tarkoittaa tanssia, nimi viittaa musiikkityylin. Tässä yksi paikka, jossa keskitytään musiikkiin, löydät laulun ja kitaransoiton, mutta yleensä et tanssia. 


Tässä esimerkkejä muutamista paikoista, joissa voit nauttia aidosta flamencosta Espanjassa. Jos löydät itsesi kaupungista jota ei ole mainittu edellä, ja haluat etsiä aitoa flamencoa, paikalliset osavat neuvoa sinut oikeaan paikkaan.  

Tietolähde: http://www.articlesbase.com/travel-articles/where-to-find-real-flamenco-in-spain-246507.html " (ArticlesBase SC # 246507)