7.6.2010

Härkätaistelua hevosen selässäKlassisessa härkätaisteluissa Rejoneador näyttelee oman osuutensa ennen päätapahtumaa, sitä kutsutaan härkätaisteluksi ratsain.  "Sekoitetut härkätaistelut" ovat suosittuja. Siinä Rejoneador ja Matador taistelevat yhdessä - loppuun asti taistelun vie kuitenkin Matador.

Härkätaistelu osoittaa hevoselta taitoa ja hermoja sekä ratsastajalta valvontaa ja tilannehallintaa härän ja hevosen välillä.

Klassisessa Härkätaistelussa on kolme eri osaa:

Rejoneadoresit käyttävät hevosia joilla on paljon suorituskykyä esityksen aikana. Hevoset ovat erilaisia ja ne on sekoituksia useista roduista. Yleensä ratsastajalla on ainakin yksi hevonen kussakin  seuraavassa osuudessa:

* Paraati hevonen - Fyysisesti vahva ja kurinalainen
* Hevosen ensimmäisen kolmanneksen (sisäänkäynti härkä) - erittäin  nopea ja rohkea.
* Hevosen toinen kolmannes (liput) - nopea, ketterä ja luonnollinen  vaisto sonnin liikkeille
* Hevosen kolmas kolmannes (kuolema härkä) - erittäin tasainen

Hevoset ovat koulutettuja ja kouluratsastuksen ammattilaisia.  Rejoneadorin tavanomainen puku koostuu tummasta liivistä (yleensä ruskea  tai harmaa), ruskeista nahkahousuista ja lierihatusta.

Onnettomuudet ovat harvinaisia. Toisinaan hevonen on loukkaantunut tai jopa tapetaan. Tunnettu Rejoneador Pablo Hermoso de Mendoza mursi  muutama vuosi sitten jalkansa. Hevonen ei kuitenkaan loukkaantunut.

Kuuluisia, vielä taistelevia Rejoneadoreseja:
Pablo Hermoso de Mendoza
Diego Ventura
Fermin Bohorquez
Leanardo Hernandez
Andy Cartagenan
João Moura