16.6.2017

Vaarallinen toukka aiheuttaa harmia lapsille ja koirille

On jälleen vuoden aika, jolloin koiranomistajien on oltava erityisen valppaita pienelle mutta tappavalle olennolle, joka voisi tappaa lemmikkisi.Kevät/kesä tuo mukanaan mäntyprosessorin Caterpillar (Thaumetopoea Pityocampa) uhan.


"Ne aiheuttavat suuren riskin lapsille ja aikuisille, aiheuttaen ihotulehdusta, silmävaurioita ja vakavia allergisia reaktioita sekä lemmikkieläimille jopa kuoleman", kertoi The Local, Espanjan Pest Control Associationin (ANECPLA) johtaja Milagros Fernandez de Lezeta.


Munat sijoitetaan karamellin kaltaisiin pesiin mäntymetsissä, joissa ne säilyvät kylmien talvikuukausien aikana.
Kun lämpötila alkaa nousta kevään lähestyessa, pesät aukeavat ja toukat putoavat maahan etsimään ruokaa.


Ne voidaan helposti havaita kulkemassa pitkän hännän muodostelmassa, kulkiessa näkyvät käärmeen kaltaiset viivat ja pörröinen olemus.
Kolme ja neljä senttimetrin pituiset terät ovat erityisen vaarallisia pikkulapsille, jotka voivat olla uteliaita koskettamaan niitä niin kuin koiratkin, jotka voivat yrittää syödä niitä.Jokainen toukka on peitetty pienillä hiutaleilla, jotka sisältävät proteiinia nimeltä thaumetopoein.


Koirat ovat tärkeimpiä uhreja, sillä kun ne joutuvat kosketuksiin varren kanssa, ne voivat saada karvat turkkiinsa, jotka sitten nuolevat ärsytyksen vuoksi ja myrkky leviää näin suuhun.


He saattavat kärsiä hengitysvaikeuksista, oksentamisesta tai suun vaahtoamisesta, ja heidät tulisi viedä kiireellisesti lähimpään eläinlääkäriin, välittömän kortisonihoidon ja antibioottiseen inkection -hoitoon.


Joskus kielen tai nenän amputoituminen on ainoa toimintatapa ja voi aiheuttaa tukehtumista ja johtaa kuolemaan.


Riski on erityisen suuri mäntymetsissä, mutta se ei rajoitu yksinomaan niihin, ja se voi tapahtua missä tahansa mäntyjen kasvaessa, mukaan lukien kaupunkipuistot, yksityiset puutarhat ja tienvarret.

 
Joten ole valppaana!